Home Nieuwsarchief Algemeen Judokamp 2017
Judokamp 2017 PDF Afdrukken
vrijdag 04 augustus 2017 13:07

Alle piratenkinderen hebben de schat weten te vinden! We kunnen terugblikken op een zeer geslaagd jeugdkamp!

Ook dit jaar vond het kamp plaats op het oude vertrouwde POLVO-kamp in Riethoven.

Vrijdagavond 16 juni stond de leiding klaar om een 40-tal piraten te verwelkomen, groepjes te maken en de slaapplaatsen te verdelen... Dit jaar stonden de tenten van POLVO weer buiten dus bijna iedereen kon in een tent slapen. Nadat de ouders weer huiswaarts gekeerd waren kon er gestart worden met het eerste spel. Met z’n allen richting de bossen om daar levend Cluedo te spelen. Niet iedereen kon de eerste ronde meteen de goede moordenaar te raden, maar sommige groepjes hadden al snel door dat Pien Papegaai de dader was. Na de tweede ronden gespeeld te hebben zijn we met zijn allen terug gegaan naar het kamp, waar de keukenbrigade voor iedereen een broodje warme knakworst klaar had staan.

 

Daarna was het snel tijd voor de traditionele dropping. De kleintjes werden als eerste weggebracht, daarna volgde de rest op volgorde van leeftijd. Ondertussen kon Ernie zijn dropping-bagage checken. Vorig jaar was hij namelijk zijn brandertje vergeten waardoor hij de knakworsten voor niks meegedragen had. Dit jaar blijkt alles compleet te zijn. Samen met Roy en Ingmar hadden ze graag de oudste groep. Doel: een beetje verdwalen zodat de tocht extra lang zou gaan duren. Onderweg werd er even een pauze ingelast om de knakworstjes op te warmen, op te eten om vervolgens weer verder gelopen. Alles bij elkaar een mooie twee en een half uur lekker gelopen!

Zaterdagochtend werd er eerst uitgebreid ontbeten. Onze koks hadden behalve de geijkte ontbijtspullen, voor ieder een lekker gekookt eitje klaargezet. Boslucht maakt immers hongerig. Daarna snel naar buiten waar een levend ganzenbord lag te wachten. Aansluitend hadden we nog tijd voor een spelletje levend Stratego. Het was prachtig weer dus iedereen had het na het spel goed warm. Gelukkig was het alweer tijd voor de lunch. Na de lunch was het tijd voor een 11-kamp. 11 kleine spellen waarmee je in totaal zoveel mogelijk punten moest verzamelen. Het 11-kamp werd afgesloten meet een touwtrekwedstrijd tussen alle kinderen en de leiding, en werd helaas door de kinderen gewonnen. Voordat het tijd was voor het avondeten hebben de kinderen nog heel veel hout gesprokkeld voor het kampvuur van die avond. Na het avondeten, was het alweer tijd voor het befaamde smokkelspel. Houten blokjes van de ene naar de andere kant van het bos brengen terwijl er leiding in het bos rondloopt om je af te tikken. Altijd spannend!


De avond werd afgesloten met het traditionele kampvuur waar je ook nog eens marshmallows mocht roosteren. Daarna naar bed, en wonder boven wonder, het was al vrij snel rustig op de slaapzaal en in de tenten.

Zondagochtend was het tijd voor de kinderen om hun spulletjes in te pakken. Daarna met zijn allen naar de ontbijtzaal waar de tafels al weer gedekt stonden.

Na het ontbijt zijn de kinderen nog een speurtocht gaan lopen en toen ze terug kwamen was het alweer tijd voor de lunch. De broodjes met hamburger lagen al klaar toen de eerste kinderen terug kwamen bij het kamp. Daarna konden de kinderen nog even vrij spelen en rond half drie kwamen de eerste ouders aan op het Polvo terrein. Langzaam verzamelde iedereen zich bij de vuurplaats waar het winnend team bekend gemaakt werd. Dit jaar ging iedereen met een lekkere snoepzak naar huis.

Nadat alle kinderen opgehaald waren, konden wij als leiding weer terugkijken op een geslaagd en gezellig jeugdkamp.

Lieve kids en vrijwilligers, dank voor weer een fijn weekend samen met jullie.