Home Spellenmiddag
Spellenmiddag PDF Afdrukken
dinsdag 23 november 2010 02:46

Eén keer per jaar vindt op een zondagmiddag in oktober voor de kleinste judoka's (5-12jr) de spellenmiddag plaats. Deze middag wordt georganiseerd door Don Mangé met medewerking van de overige trainers en een aantal oudere judoka's. Die zetten alle spellen 's-ochtends klaar en ruimen op het eind van de middag alles weer op. Tussendoor vinden ze ook nog tijd om tijdens de spellen de kinderen te begeleiden.

Als alles is klaargezet komen er rond het middaguur ruim honderd kinderen de grote zaal van sporthal 'De Springplank' binnenstormen. De eerste taak van de leiding is al deze kinderen verzamelen en op te delen in groepjes van ongeveer acht personen. Dan krijgt elk groepje een leider toegewezen en mogen de kinderen zelf kiezen welk spel ze willen doen, als dit tenminste nog vrij is. Elk jaar zijn er weer andere spellen met ballen, knikkers, stokken, touwen en andere attributen. Ook zijn er een aantal vaste onderdelen zoals apenkooi, springkussen, film kijken en penalty schieten. Elk spel duurt ongeveer tien minuten, dus op zo'n middag kun je heel wat verschillende spellen doen. Toch zijn er op het eind altijd nog spellen over, waar de judoka's niet aan toe zijn gekomen. Niemand hoeft zich dus te vervelen; kun je nagaan hoeveel spellen er wel niet zijn.

Met elk spel kunnen punten verdiend worden, die door de leiding nauwkeurig worden genoteerd op een scorelijst. De groep die op het eind van de dag de meeste punten heeft verzameld heeft gewonnen, dus iedereen doet erg z'n best en moedigt de andere teamleden aan. Van al die activiteiten worden kinderen hongerig, dus tussendoor is er ook nog tijd gereserveerd om een plak cake te eten en limonade te drinken. Om vier uur worden de kinderen weer opgehaald door de ouders en verzorgers, maar niet voordat ze allemaal nog een prijsje hebben gekregen.

Inschrijfformulieren voor de spellenmiddag worden een aantal weken vantevoren in de judoles uitgedeeld en kunnen ook weer bij de eigen judotrainer worden ingeleverd.