Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai

Ontmoeten Ontladen Ontplooien

Alle judo- en jiujitsuleraren bij Shizen Hontai zijn door de Judo Bond Nederland (JBN) opgeleide docenten. Het niveau van de scholing zie je terug in de rol die ze hebben op de mat. En je ziet het aan de bandkleur of aan het aantal streepjes (dangraden) op hun zwarte band.

Onze door de judobond erkende en bevoegde leraren volgen regelmatig bijscholingen, lerarenstages en examentrainingen. Zo blijven de judo- en jiujitsulessen voor jou en/of je kinderen afwisselend, vernieuwend, leuk, veilig, betrouwbaar, actueel en afgestemd op de diverse banden- (kyugraden) en danexameneisen.

Wie kom je tegen op dat tatami?

Leon van Peij | Jiujitsuleraar | Judoleraar aangepast judo

4e dan jiujitsu & 1e dan judo

Leon van Peij is sinds 2003 jiujitsuleraar B (niveau 4) en daarmee is hij verantwoordelijk voor de jiujitsulessen bij Shizen Hontai. Hij begon met judo en jiujitsu in 1980 en sinds 1995 geeft hij jiujitsules. Leon kom je ook tegen bij de aangepast judolessen (a-judo) die hij met enthousiasme, geduld en volgens een duidelijke structuur verzorgt.

Naast het lesgeven levert Leon een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van jiujitsu in Limburg. Zo is hij opgeleid tot jiujitsu-scheidsrechter niveau B en is hij bondserkend examinator. Als lid van de districtsgradencommissie jiujitsu (DGCJJ) in Limburg is Leon nauw betrokken bij de danexamens jiujitsu en bij jiujitsustages.

Met deze uitgebreide kennis en ervaring leidt Leon jiujitsuka’s op tot hun zwarte band en hoger.

Neem contact op met Leon.

Emile Heesters | Judoleraar A

2e dan judo

Emile is Judoleraar A, scheidsrechter niveau 1 en hij geeft al ruim 15 jaar judoles. Emile heeft ook veel ervaring in het Aangepast Judo. Hij geeft les op de maandagavond.

Het is mijn passie om de judoka’s te helpen om zich te ontwikkelen. In het judo kun je stap voor stap verder komen, van je eerste judorol tot de zwarte band. Ik help je om het judo te leren, en ik zorg dat je leert op sociaal vlak. In het judo staan immers samenwerken, respect en discipline hoog in het vaandel.

Neem contact op met Emile.

Winand Kanen | Judoleraar  

1e dan judo

Als kind trainde Winand meerdere dagen per week bij Shizen-Hontai en na jaren van afwezigheid geeft hij nu vrijdagavond judoles in Gymzaal de Berkt en tuimeljudo op de Kempen Campus. 

Winand vindt het heerlijk om met mensen bezig te zijn en een ieder te motiveren en te helpen om het beste uit zichzelf te halen. Voor de een is een judorol al een hele uitdaging, de ander wil graag op een hoog niveau wedstrijden draaien.

Neem contact op met Winand.

Justin Baert | Judoleraar 

1e dan judo en 1e dan jiujitsu

 'Voor mij is het het belangrijkste dat degene die in mijn les meedoen lol hebben. De een heeft al lol als een worp goed lukt. De ander heeft pas lol als hij een hele serie uit zijn hoofd kan uitvoeren.'

Ik wil dat iedereen lol blijft houden in de sport, en zal daarom dus ook aansturen op het plezier in de les.

Naast de reguliere lessen geeft Justin ook training aan de wedstrijdgroep

Neem contact op met Justin

Antoon Verblackt | Adviseur | Judoleraar B

4e dan judo & 1e dan jiujitsu

 ‘Je kunt alleen een goede judoka worden als je respectvol met elkaar weet om te gaan’

Zeg je in Veldhoven ‘judo’, dan zeg je Antoon Verblackt. Want onze hoofdtrainer verzorgt sinds 1963 de judolessen voor de club. In 1983 voltooide hij zijn opleiding tot judoleraar B (niveau 4) bij de JBN. Daarmee is hij bevoegd om judoka’s op te leiden tot hun zwarte band (1e dan) judo en hoger.

Als hoofdtrainer heeft Antoon de leiding op de judomat en stuurt hij de technische commissie aan. Naast het geven van judolessen bij Shizen Hontai examineert Antoon regelmatig bij de danexamens judo voor de JBN in het district Zuid-Nederland. Meer weten over Antoon? In dit krantenartikel lees je over zijn jarenlange ervaring als judoleraar.

Dojo-assistenten

Tijdens de judo- en/of jiujitsulessen zie je regelmatig jeugdige judoka’s rondlopen op de mat. Dat zijn onze dojo-assistenten (niveau 1): zij ondersteunen de leraren tijdens de lessen.

De dojo-assistenten leiden we zelf op met behulp van het beschikbare lesmateriaal van de JBN. Na het succesvol afleggen van een Proeve van Bekwaamheid (PvB) worden zij door de JBN erkend als bevoegd dojo-assistent.

justin

Justin, aanwezig op dinsdag, woensdag en geeft les op donderdag

Marnix headshot

Marnix, aanwezig maandag

 

Kjeld, aanwezig op vrijdag

<geen foto>

Sofie, aanwezig op zaterdag

<geen foto>

Elysha, aanwezig op zaterdag

<geen foto>

Judo, jiujitsu en nog veel meer

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai organiseert regelmatig activiteiten voor de leden.
Zo kun je jaarlijks meedoen aan een gezellige spellenmiddag en mag je mee op jeugdkamp.
Twee keer per jaar strijden de judoka’s van Shizen Hontai met elkaar of met judoka’s uit de regio om de kampioenstitels.
Daarnaast doen de wedstrijdjudoka’s regelmatig mee aan toernooien in de omgeving van Veldhoven.
In de agenda lees je wanneer de diverse clubactiviteiten plaatsvinden.
Judo

Judo

Judo is leuk! Met diverse spel- en stoeivormen leer je valbreken, train jij je coördinatie en versterk jij je balans. Het spel stimuleert je de basisvormen uit te bouwen tot een daadwerkelijke judotechniek. Oefenen doe je met je maatje, vanuit wederzijds respect. Je groet, werkt samen, leert en geniet.

Lees meer >>

Jiujitsu

Jiujitsu

Jiujitsu maakt je sterk! Deze Japanse krijgskunst bestaat uit een combinatie van judo- en karatetechnieken. Een aanval pareren met een slag, stoot of trap versterkt je weerbaarheid. Zowel fysiek als mentaal. Jiujitsu gaat een stap verder dan judo en is daarom geschikt voor iedereen van acht jaar en ouder.

Lees meer >>

A-judo

A-judo

A-judo is voor iedereen! Judo denkt niet in beperkingen, maar past zich aan op ieders mogelijkheden. In kleine lesgroepen en in een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving. Zodat je de een-op-een-aandacht krijgt die je nodig hebt. En zodat jij ontspannen en zonder enige groepsdruk kunt sporten.

Lees meer >>

Judopak bestellen?

Judopak bestellen?

Bestel hier

Merchandise kopen?

Merchandise kopen?

Bestel hier