Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai

Ontmoeten Ontladen Ontplooien

Het creëren van een veilige omgeving staat bij Shizen Hontai hoog in het vaandel. Elk kind, elk jeugdlid en elke volwassene moet zich vertrouwd en veilig voelen. Niet alleen tijdens de judo- of jiujitsulessen, maar op elk moment. De club en het clubbestuur doen er alles aan om die veiligheid te waarborgen.

Goedopgeleide leraren

Op de mat bij Shizen Hontai zijn alleen door de JBN-opgeleide leraren actief. We stimuleren onze jeugdleden om dojo-assistent (niveau 1) te worden, waarna ze kunnen doorstromen naar de opleidingen tot judo- jiujitsuleider (niveau 2), leraar A (niveau 3), leraar B (niveau 4) of een van de aanverwante opleidingen tot judoleraar in de zorg of instructeur ZekerBewegen.

Kwalitatief hoogwaardig materiaal

De judo- en jiujitsulessen vinden plaats op twee locaties. De oefenzaal (dojo) op de Kempen Campus is een vaste dojo waar de matten permanent liggen. Op de Berkt wordt de sportzaal wekelijks veranderd in een dojo met het leggen van de judomatten.

Shizen Hontai vindt het belangrijk dat de matten van hoogwaardige kwaliteit zijn en blijven. Daarom worden ze ongeveer elke tien à vijftien jaar vervangen. Onder andere de intensiteit van het gebruik en de omstandigheden waarin ze worden opgeslagen, hebben invloed op de levensduur op de matten.

Ook trainingsmaterialen als stootkussens, bokszakken of andere materialen worden regelmatig geïnspecteerd of ze nog voldoen aan de vereiste kwaliteit.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Elke werknemer en elke vrijwilliger bij Shizen Hontai dient van onbesproken gedrag te zijn. Dat toont hij of zij aan door bij aanvang van een dienst- of vrijwilligersverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. Zodat jij ervan op aan kunt dat jouw kind bij Shizen Hontai in veilige handen is.

Uit de VOG – je vraagt deze op bij de gemeente – blijkt dat ‘iemands gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.’ (Bron: Ministerie van Justitie en Veiligheid).

Wil jij een VOG die te gebruiken is voor onze club stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vertrouwen(contact)spersoon

Heb jij te maken met ongewenst gedrag binnen onze club? Neem dan contact op met de Shizen Hontai-vertrouwens(contact)persoon. Je kunt jouw persoonlijk verhaal in alle vertrouwelijkheid aan haar vertellen.

Seksuele intimidatie en/of pestgedrag

Naast de bovengenoemde maatregelen, vind je bij Shizen Hontai ook vastgelegde protocollen ter voorkoming van en/of die in werking treden bij pestgedrag en seksuele intimidatie.

Privacyregelement Shizen Hontai 

Shizen Hontai gaat zorgvuldig om met de gegevens van hun leden. Sinds mei 2018 geldt overal in de Europese Unie dezelfde privacywetgeving. In Nederland is deze vastgelegd in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) ofwel de General Data Protection Regulation (GDPR).

Dat betekent onder andere dat elke vereniging die gegevens van de leden bewaart en opslaat, dit moet mededelen aan de leden. Ook Shizen Hontai. In onze privacyverklaring lees je welke gegevens de club bewaart en waarvoor deze gegevens mogelijkerwijs gebruikt worden.

Heb je hierover vragen? of wil je een van de protocollen in zien?

Neem contact op met onze secretaris.

Judo, jiujitsu en nog veel meer

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai organiseert regelmatig activiteiten voor de leden.
Zo kun je jaarlijks meedoen aan een gezellige spellenmiddag en mag je mee op jeugdkamp.
Twee keer per jaar strijden de judoka’s van Shizen Hontai met elkaar of met judoka’s uit de regio om de kampioenstitels.
Daarnaast doen de wedstrijdjudoka’s regelmatig mee aan toernooien in de omgeving van Veldhoven.
In de agenda lees je wanneer de diverse clubactiviteiten plaatsvinden.
Judo

Judo

Judo is leuk! Met diverse spel- en stoeivormen leer je valbreken, train jij je coördinatie en versterk jij je balans. Het spel stimuleert je de basisvormen uit te bouwen tot een daadwerkelijke judotechniek. Oefenen doe je met je maatje, vanuit wederzijds respect. Je groet, werkt samen, leert en geniet.

Lees meer >>

Jiujitsu

Jiujitsu

Jiujitsu maakt je sterk! Deze Japanse krijgskunst bestaat uit een combinatie van judo- en karatetechnieken. Een aanval pareren met een slag, stoot of trap versterkt je weerbaarheid. Zowel fysiek als mentaal. Jiujitsu gaat een stap verder dan judo en is daarom geschikt voor iedereen van acht jaar en ouder.

Lees meer >>

A-judo

A-judo

A-judo is voor iedereen! Judo denkt niet in beperkingen, maar past zich aan op ieders mogelijkheden. In kleine lesgroepen en in een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving. Zodat je de een-op-een-aandacht krijgt die je nodig hebt. En zodat jij ontspannen en zonder enige groepsdruk kunt sporten.

Lees meer >>

Judopak bestellen?

Judopak bestellen?

Bestel hier

Merchandise kopen?

Merchandise kopen?

Bestel hier