Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai

Ontmoeten Ontladen Ontplooien

Shizen Hontai staat voor een neutrale, stabiele houding. Een gecontroleerde houding: je staat in balans. Het is een natuurlijke basishouding voor judo en jiujitsu: geen gevechtshouding, maar een houding waarbij je klaarstaat om te anticiperen op wat er komen gaat.

Bij Shizen Hontai leer je vaardigheden uit het judo en jiujitsu. Waarbij je niet vecht, maar samenwerkt. Samen oefenen, samen beter worden, samen groeien, samen sterker worden, samen op weg naar de zwarte band, samen winnen en verliezen, samen gezond en fit blijven en vooral … samen plezier maken.

Want sporten en bewegen bij Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai is leuk! Je ontmoet nieuwe mensen, je traint met jongeren en ouderen, je maakt nieuwe vrienden en je onderneemt gezellige activiteiten (kijk in de agenda wanneer de volgende activiteit is). Je geeft en krijgt respect en je voelt je veilig en vertrouwd.

Shizen Hontai is een echte vereniging: een club van enthousiaste en betrokken mensen met hart voor de sport, hart voor hun club en hart voor Veldhoven. En met hart voor alle mensen! Want iedereen is welkom bij de club.

Vind je het lastig om in een gewone groep te sporten? Geen probleem! Dan doe je gewoon mee in een van de aangepast-judogroepen. Waarbij we judo en jiujitsu aanpassen op jouw mogelijkheden. Zodat ook jij gezellig mee kunt bewegen op een plek waar jij lekker in je vel zit. Zodat je meer zelfvertrouwen krijgt en zodat je klaarstaat om te anticiperen op alles wat er in jouw leven gebeuren gaat. Vanuit de shizen hontai, die neutrale basishouding.

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai: Ontmoeten Ontladen Ontplooien

Een echte vereniging

Sinds 1961 is Shizen Hontai aanwezig in Veldhoven. Oorspronkelijk als judoclub, later als judo- en jiujitsuvereniging. Veldhovenaar Antoon Verblackt werd in 1963 aangesteld als judoleraar en tot op de dag van vandaag is hij hoofdtrainer bij de club.

Zoals het een vereniging betaamt schrijft het bestuur jaarlijks een algemene ledenvergadering uit, waarbij de leden meepraten over de beleidvorming en beleidsbesluiten. De sfeer is altijd informeel en gezellig, want dat is waar het bij de vereniging om draait: om plezier hebben en maken. In het dagelijks leven en op de mat.

In 2011 vierde de club het vijftigjarig bestaan met een groots jubileumgala. In de sporthal van de Atalanta werden spectaculaire demonstraties judo, jiujitsu, bartitsu en aangepast judo gegeven. Judoleraren kregen een onderscheiding en het bestuur werd geëerd. Maar dit feest was vooral ter ere van en bedoeld voor alle leden.

Aangesloten bij de Judo Bond Nederland

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN). Alle bij de club werkzame judo- en jiujitsuleraren zijn door de judobond erkende en opgeleide docenten. De dojo-assistenten leidt de club zelf op, met hulp van het beschikbare lesmateriaal van de JBN. Na het succesvol afronden van hun opleiding, zijn de dojo-assistenten door de JBN erkende hulpkrachten op de mat.

Naast een goed-opgeleid docentenkader vind je bij Shizen Hontai ook officiële judoscheidsrechters. Deze door de JBN opgeleide arbiters zijn bevoegd om tijdens JBN-toernooien en/of kampioenschappen wedstrijden te leiden en als tafeljury de tijdwaarneming en de scores bij te houden.

Alle leden van de vereniging worden aangemeld bij de JBN.

In 2014 ontving Shizen Hontai als een van de eerste verenigingen in Nederland het JBN keurmerk: daarmee bevestigt de judobond dat de club zijn zaakjes goed op orde heeft. Voor de club een erkenning, voor jou een bevestiging dat je met een professionele en gezonde vereniging te maken hebt.

Judo, jiujitsu en nog veel meer

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai organiseert regelmatig activiteiten voor de leden.
Zo kun je jaarlijks meedoen aan een gezellige spellenmiddag en mag je mee op jeugdkamp.
Twee keer per jaar strijden de judoka’s van Shizen Hontai met elkaar of met judoka’s uit de regio om de kampioenstitels.
Daarnaast doen de wedstrijdjudoka’s regelmatig mee aan toernooien in de omgeving van Veldhoven.
In de agenda lees je wanneer de diverse clubactiviteiten plaatsvinden.
Judo

Judo

Judo is leuk! Met diverse spel- en stoeivormen leer je valbreken, train jij je coördinatie en versterk jij je balans. Het spel stimuleert je de basisvormen uit te bouwen tot een daadwerkelijke judotechniek. Oefenen doe je met je maatje, vanuit wederzijds respect. Je groet, werkt samen, leert en geniet.

Lees meer >>

Jiujitsu

Jiujitsu

Jiujitsu maakt je sterk! Deze Japanse krijgskunst bestaat uit een combinatie van judo- en karatetechnieken. Een aanval pareren met een slag, stoot of trap versterkt je weerbaarheid. Zowel fysiek als mentaal. Jiujitsu gaat een stap verder dan judo en is daarom geschikt voor iedereen van acht jaar en ouder.

Lees meer >>

A-judo

A-judo

A-judo is voor iedereen! Judo denkt niet in beperkingen, maar past zich aan op ieders mogelijkheden. In kleine lesgroepen en in een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving. Zodat je de een-op-een-aandacht krijgt die je nodig hebt. En zodat jij ontspannen en zonder enige groepsdruk kunt sporten.

Lees meer >>

Judopak bestellen?

Judopak bestellen?

Bestel hier

Merchandise kopen?

Merchandise kopen?

Bestel hier