Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai

Ontmoeten Ontladen Ontplooien

Jiujitsu in Veldhoven. In de sportieve omgeving van de Kempen Campus. Bij een gezellige vereniging waar jong en oud samen ontspannen bewegen. Waar jij je gedachten van alledag loslaat en waar je door actief bewegen je energie kwijt kunt. Met jiujitsu: een dynamisch samenspel van judo-, karate- en grondtechnieken.

Als echte breedtesportvereniging besteedt Shizen Hontai veel aandacht aan het trainen en opleiden van jiujitsuka’s. Het gaat om plezier maken en je prettig voelen: op en naast de mat. Waarbij jiujitsu net een stapje verder gaat dan judo. Dat maakt deze sport uitermate geschikt voor de jeugd vanaf 8 jaar.

Bij Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai stimuleren de goed-opgeleide docenten jou om het beste uit jezelf te halen. Op een positief kritische manier. Zodat jij de confrontatie aangaat, je grenzen durft te verkennen en te verleggen. Waarna jij nog lekkerder en zelfverzekerder in je vel zit.

Wat is jiujitsu?

Vrij vertaald uit het Japans betekent ju-jitsu: zachte kunst. Het is een krijgskunst, of beter een verdedigingskunst, waarbij je leert hoe je een aanval herkent, pareert, afweert en controleert. Dat doe je met behulp van diverse slag-, stoot-, trap- en steektechnieken, aangevuld met judoworpen, grepen, klemmen en omstrengelingen.

Weet je dat judo is ontstaan uit de kunst van het jiujitsu? Waar judo bestaat uit worpen en eenvoudige grondtechnieken, biedt jiujitsu meer mogelijkheden. Met meer en complexere staande en grondtechnieken.

Kort samengevat bestaat jiujitsu uit drie basisonderdelen:

  • de atemi: slag-, stoot-, trap- en steektechnieken
  • de judoworpen
  • het ne-waza: het grondgevecht met houdgrepen, omstrengelingen en armklemmen

Jiujitsu kent ook meerdere competitievormen:

  • het fighting system: een-op-eengevechten
  • het duo system: twee duo’s tonen afzonderlijk hun verdediging op een voorgeschreven aanval
  • ne-wazawedstijden: het grondgevecht
  • kata: reeksen technieken die volgens protocol worden gedemonstreerd

Over de diverse jiujitsu- en competitievormen vind je uitgebreidere informatie op de site van de Judo Bond Nederland.

Waarom jiujitsu?

Weerbaar

Van jiujitsu word je sterk! Zowel mentaal als fysiek. De combinatie van karate- en judotechnieken leert je hoe je een aanval herkent, afweert, controleert en pareert. Dat werkt positief op je mentale en fysieke weerbaarheid: je durft meer, wordt zelfverzekerder en staat lekker ontspannen stevig in je schoenen.

Veilig en vertrouwd

Bij Shizen Hontai sport je in een veilige en vertrouwde omgeving en krijg je les van een door de Judo Bond Nederland opgeleide en erkende jiujitsuleraar. Respectvol met jezelf en met anderen omgaan en rekening houden met elkaars mogelijkheden, staan hoog in het vaandel bij Shizen Hontai. Ook bij jiujitsu.

Persoonlijke groei

Bij jiujitsu doe je twee keer per jaar examen voor je volgende band of bandenslip. Je laat zien hoe je op een voorgeschreven aanval reageert. Doe je dat goed? Schakel jij je tegenstander gecontroleerd uit op een manier die voor jou goed voelt? Goed gedaan! Je bent klaar voor de volgende uitdaging.

Samenwerken

Door de veelheid aan en diversiteit van de technieken biedt jiujitsu meer mogelijkheden dan judo of karate. Het maakt een gevecht onvoorspelbaar en de training afwisselend. Ook bij dit samenspel tussen uitvoerder (tori) en ontvanger (uke) wissel je constant van rol. Al zijn hier de rollen duidelijker afgebakend dan bij judo.

Het type aanval ligt vast. Voor de wijze waarop je deze pareert, afweert en controleert kies je zelf een of meerdere technieken. Waarbij je altijd rekening houdt met je maatje: met diens niveau, kennis, ervaring en diens (fysieke) mogelijkheden.

Klaar voor de toekomst

Jiujitsu en judo beginnen vanuit de shizen hontai, een neutrale basisstand. Het is geen strijdbare pose waarmee je een gevecht aangaat, maar een neutrale houding waarbij je ontspannen en stevig in balans staat. Klaar om te anticiperen op wat er komen gaat: op de mat en in jouw dagelijks leven.

Leuk!

Tot slot is jiujitsu superleuk! Je beweegt je hele lichaam en activeert je geest. Terwijl jij je aanvaller afleidt met een beweging, bereid jij de volgende techniek voor en denk je na over hoe je de controle houdt en de aanval afweert. Dat is jiujitsu! Actief en dynamisch bewegen, je hoofd leegmaken en je overtollige energie ontladen.

Meer weten?

In het lesrooster lees je alle actuele informatie over de exacte lestijden, locaties, leeftijdscategorieën, de samenstelling van de lesgroepen en wie de judolessen verzorgt. Of bekijk hoe je lid wordt bij Shizen Hontai.

Judo, jiujitsu en nog veel meer

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai organiseert regelmatig activiteiten voor de leden.
Zo kun je jaarlijks meedoen aan een gezellige spellenmiddag en mag je mee op jeugdkamp.
Twee keer per jaar strijden de judoka’s van Shizen Hontai met elkaar of met judoka’s uit de regio om de kampioenstitels.
Daarnaast doen de wedstrijdjudoka’s regelmatig mee aan toernooien in de omgeving van Veldhoven.
In de agenda lees je wanneer de diverse clubactiviteiten plaatsvinden.
Judo

Judo

Judo is leuk! Met diverse spel- en stoeivormen leer je valbreken, train jij je coördinatie en versterk jij je balans. Het spel stimuleert je de basisvormen uit te bouwen tot een daadwerkelijke judotechniek. Oefenen doe je met je maatje, vanuit wederzijds respect. Je groet, werkt samen, leert en geniet.

Lees meer >>

Jiujitsu

Jiujitsu

Jiujitsu maakt je sterk! Deze Japanse krijgskunst bestaat uit een combinatie van judo- en karatetechnieken. Een aanval pareren met een slag, stoot of trap versterkt je weerbaarheid. Zowel fysiek als mentaal. Jiujitsu gaat een stap verder dan judo en is daarom geschikt voor iedereen van acht jaar en ouder.

Lees meer >>

A-judo

A-judo

A-judo is voor iedereen! Judo denkt niet in beperkingen, maar past zich aan op ieders mogelijkheden. In kleine lesgroepen en in een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving. Zodat je de een-op-een-aandacht krijgt die je nodig hebt. En zodat jij ontspannen en zonder enige groepsdruk kunt sporten.

Lees meer >>

Judopak bestellen?

Judopak bestellen?

Bestel hier

Merchandise kopen?

Merchandise kopen?

Bestel hier