Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai

Ontmoeten Ontladen Ontplooien

Wedstrijdjudo in Veldhoven? Jazeker! Bij Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai vind je ook wedstrijdjudo. Geen topjudo zoals je dat op tv ziet, maar je kunt meedoen aan diverse regionale judotoernooien. Heb jij talent om de daadwerkelijke judotop te bereiken? Dan brengen we je in contact met een instantie die jou daarin begeleidt.

Shizen Hontai is een echte breedtesportvereniging. Dat betekent dat plezier en ontspannen sporten voorop staan. Wedstrijden horen onlosmakelijk bij de judosport: respectvol omgaan met winnen en verliezen zijn daarbij belangrijke waarden. Het wedstrijdjudo bij Shizen Hontai is kleinschalig, leuk en ontspannen. Geheel in lijn met de verenigingssfeer.

Bij Shizen Hontai stimuleren de goed-opgeleide docenten jou om het beste uit jezelf te halen. Op een positief kritische manier. Zodat jij de confrontatie aangaat, je grenzen durft te verkennen en te verleggen. Waarna jij nog lekkerder en zelfverzekerder in je vel zit.

Wat is wedstrijdjudo?

Een judogevecht is een dynamisch samenspel tussen twee judoka’s. Ze vallen aan of verdedigen zichzelf met behulp van diverse staande en/of grondtechnieken. Voordat de judoka’s aan een techniek toekomen zie je het gevecht om het vastpakken (kumi-kata). Want zonder goede pakking, is een effectieve balansverstoring lastig realiseerbaar.

Nederland staat zijn mannetje op de wedstrijdjudomat. Grote kampioenen als Anton Geesink, Wim Ruska, Mark Huizinga, Irene de Kok, Deborah Gravenstijn, Edith Bosch en de huidige topjudoka’s hebben vele medailles behaald tijdens Europese en wereldkampioenschappen en/of tijdens de Olympische Spelen.

De Internationale Judo Federatie (IJF) bepaalt de regels van het wedstrijdjudo. De Judo Bond Nederland (JBN) zorgt ervoor dat die regelgeving ook in Nederland wordt toegepast. Om het wedstrijdjudo voor de (onwetende) kijker aantrekkelijker en begrijpelijker te maken, past de IJF de regelgeving regelmatig aan.

Op de website van de JBN lees je de meest actuele wedstrijdregels van zowel het judo als het jiujitsu.

Waarom wedstrijdjudo?

Wedstrijdjudo in Veldhoven is voor iedereen mogelijk. Bij de inschrijving op een toernooi houden de leraren altijd rekening met het niveau van het toernooi en van jou als judoka. Want ook je deelname aan het wedstrijdjudo moet vooral leuk zijn en blijven.

Door regelmatig deel te nemen aan wedstrijden leer je respectvol omgaan met winnen en verliezen. Een sportieve fair play-houding is daar een voorbeeld van. Zo schud je na afloop van een wedstrijd even de hand van je tegenstander en groet je altijd netjes af.

Ook je zelfbeeld groeit van regelmatige deelname aan wedstrijden. Je doet het toch maar even! En dat mag best gezegd worden, ook als je niet altijd alle competities wint. Het gaat erom dat je plezier hebt en dat jij je uiterste best hebt gedaan. Kijk je met een goed gevoel terug op je wedstrijd? Dan ben je een echte topper.

Wedstrijdjudo is dynamisch: je moet vaak vliegensvlug reageren, nadenken en handelen. Dat versterkt je coördinatie en je balans. Je staat soms in de meest onmogelijke posities en toch moet jij je evenwicht bewaren, anders word je gevloerd. En als jij stevig op je benen staat, ben je een lastige tegenstander om te werpen.

Meer weten?

Wedstrijdjudo in Veldhoven doe je dus bij Shizen Hontai. Ben je al nieuwgierig? Wil je graag eens meetrainen in de wedstrijdgroep? In het lesrooster lees je waar en wanneer de lessen zijn en door wie de lessen gegeven worden.

Judo, jiujitsu en nog veel meer

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai organiseert regelmatig activiteiten voor de leden.
Zo kun je jaarlijks meedoen aan een gezellige spellenmiddag en mag je mee op jeugdkamp.
Twee keer per jaar strijden de judoka’s van Shizen Hontai met elkaar of met judoka’s uit de regio om de kampioenstitels.
Daarnaast doen de wedstrijdjudoka’s regelmatig mee aan toernooien in de omgeving van Veldhoven.
In de agenda lees je wanneer de diverse clubactiviteiten plaatsvinden.
Judo

Judo

Judo is leuk! Met diverse spel- en stoeivormen leer je valbreken, train jij je coördinatie en versterk jij je balans. Het spel stimuleert je de basisvormen uit te bouwen tot een daadwerkelijke judotechniek. Oefenen doe je met je maatje, vanuit wederzijds respect. Je groet, werkt samen, leert en geniet.

Lees meer >>

Jiujitsu

Jiujitsu

Jiujitsu maakt je sterk! Deze Japanse krijgskunst bestaat uit een combinatie van judo- en karatetechnieken. Een aanval pareren met een slag, stoot of trap versterkt je weerbaarheid. Zowel fysiek als mentaal. Jiujitsu gaat een stap verder dan judo en is daarom geschikt voor iedereen van acht jaar en ouder.

Lees meer >>

A-judo

A-judo

A-judo is voor iedereen! Judo denkt niet in beperkingen, maar past zich aan op ieders mogelijkheden. In kleine lesgroepen en in een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving. Zodat je de een-op-een-aandacht krijgt die je nodig hebt. En zodat jij ontspannen en zonder enige groepsdruk kunt sporten.

Lees meer >>

Judopak bestellen?

Judopak bestellen?

Bestel hier

Merchandise kopen?

Merchandise kopen?

Bestel hier